Морозильні камери є найважливішим елементом інфраструктури складських приміщень, де зберігаються товари, які потребують постійної підтримки низьких температур. Зазвичай такі приміщення функціонують при температурі 0°C і нижче, що потребує особливого підходу до обладнання, у тому числі вибору ворітної системи.
Під час завантаження та розвантаження продукції температура в камері може коливатися, що тягне за собою низку негативних наслідків:
Щоб мінімізувати ці ризики, необхідно встановити ворота, здатні забезпечити швидке відкриття та закриття, не даючи холоду покидати камеру. Швидкісні ворота ідеально вирішують це завдання завдяки високій швидкості роботи, дозволяючи ефективно контролювати клімат усередині приміщення. Незважаючи на більш високу вартість, порівняно з класичними варіантами, такі системи швидко окупаються за рахунок зниження енерговтрат та підвищення ефективності роботи складу.
До воріт, призначених для морозильних камер, висувається низка обов’язкових вимог. Насамперед — стійкість до дії низьких температур. Крім того, важливо, щоб матеріали конструкції допускали легке та регулярне очищення, адже йдеться про зберігання харчової продукції. Наявність теплоізоляційного шару в конструкції також дуже бажана – він допомагає зберігати потрібний температурний режим у період, коли ворота не використовуються.
Отже, правильно підібрані швидкісні ворота як зберігають якість продукції, а й сприяють економії ресурсів підприємства.